Prachtige Pasen
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen en Erik
19 April 2017 | Georgië, Zahesi
Die dag zit alles ons mee dus gaan we ons ook maar aan de grensovergang met Georgie wagen. Dit gaat behoorlijk soepel en snel. Direct bij de grens valt op dat de inwoners hier weer wat Engels praten. En dat maakt eea toch best wel wat makkelijker.
We rijden over een potholed weg door naar Vardzia; een oude stad in grotten uitgehakt. Hier camperen we op de parking. Eerst maar even een biertje gedaan in het restaurantje toen we aankwamen.
De volgende ochtend zien we zowaar wat andere toeristen. Met een busje worden we een stukje omhoog gebracht. Daarna klimmen en klauteren we onszelf door de grotwoningen en tunnels. Mooi om te zien en wederom in een spectaculaire omgeving.
Van hier uit weer een stukje westwaarts gereden naar Kutaissi. Wat Unesco kerken en kathedralen afgewerkt. De een is juist van buiten mooi, dan ander weer van binnen en soms gaat het juist om de ligging. Mooiste ervaring vond ik de gelati monastry. En dit had niks met de naam te maken maar meer met de privé rondleiding die we kregen.
Er kwamen overal sleutels van vandaan en er gingen dichte deuren voor ons open. Heel bijzonder en zo hebben we de prachtigste wand- en plafond beschilderingen gezien. Ook zijn we naar de klooster academie geweest en bij de sterrenwacht. Al met al een geslaagd paasuitstapje.
Dan op naar de hoofdstad: tblisi. Hier nemen we een hotelletje met de prachtige naam; De Ark van Noach. We kunnen Memphis voor de deur parkeren en zelfs onze kleren laten wassen. Wat een luxe. De stad zelf is heel leuk en levendig. Het meest bijzonder vind ik de mix van mensen; kleuren, geloof en cultuur. Echt het snijvlak van de continenten. En heel veel terrasjes en restaurantjes. De lokale keuken hier met veel kaas en groenten bevalt ons goed. En we zijn vaak blij met een menukaart met plaatjes; iets wat ik bij ons in Europa altijd een beetje sneu vindt, maar nu wel erg vaak handig is.
Vanuit ons basecamp maken we diverse uitstapjes. Een van de hoogtepunten is de mooie besneeuwde pas over de militairy highway naar Kazbegi. Dikke pakken sneeuw aan beide kanten van de weg en mooie uitzichten Rusland in. Echt prachtig.
Nu zijn we op weg Armenie in. Eerst Memphis nog even vertroetelen bij de Volkswagen garage. En dan zijn we weer klaar voor een nieuwe ronde met avonturen. Als Georgie maatgevend is voor de landen in de Caucasus, komt dat zeker wel weer goed.
21 April 2017 - 15:13
Leny En Bert:
Lekker even een hotelletje hoewel Mephis ook goed zijn best doet natuurlijk. Fijne paasdagen gehad jullie en genoten van alle moois onderweg. Weer leuk om te lezen.